Sylvia Thijssen

Sylvia Thijssen is illustrator en geeft cursussen tekenen. Ze werkt ook met keramiek, met name met illustraties en decoratie op keramiek. Ze heeft Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan en het Grafisch Lyceum succesvol afgerond. In 2022 is Sylvia gestart met de opleiding Beeldverhaal bij Venster, Academie voor illustratie en narratief.  

Sylvia maakt krachtige beelden, waarbij ze met haar gevoelige maar trefzekere grafische lijn voor veel zeggingskracht zorgt. Sylvia werkt graag met druktechnieken als monotype en droge naald. 

Sylvia is veelzijdig, ze schuwt gevoelige onderwerpen niet, maar ze laat zich ook inspireren door alledaagse en humoristische gebeurtenissen. Ze denkt vooral in beelden met zo weinig mogelijk tekst.  

Insta: @thijssensylvia

Mail: sthijssen@fo.nl

Graphic Novel: Te Vroeg

Vaak denk je (wil je) dat je de controle hebt over je leven. Op sommige momenten in je leven heb je dit niet en verandert alles in een seconde, waarbij je niets anders kunt dan alles los te laten.             

Dit verhaal gaat over de extreme vroeggeboorte van Sylvia’s dochter, een zwangerschap die anders verliep dan zou moeten. Met spoed opgenomen in het ziekenhuis, de angst voor wat er staat te gebeuren en voor wat je te verliezen hebt.

Het thema van dit verhaal is controle, vertrouwen en loslaten.

Vandaag schrijf ik een boek over Pip

Over alledaagse en humoristische gebeurtenissen gesproken, met haar hond Pip maakt Sylvia de leukste dingen mee. Pip is vrolijk en vertederend. Maar O, soms heeft ze haar handen er aan vol en is ze ten einde raad. 

“Vandaag schrijf ik een boek over Pip” gaat over een hele blije hond die alles leuk vindt en heel enthousiast is. Zijn baasje wil een boek schrijven over hem, maar dit lukt niet zo goed. Pip is te enthousiast en spettert de bladzijde onder, Pips oor hangt buiten de pagina, Pip wil te veel en te groot. 

Een speels, liefdevol verhaal dat gaat over echte liefde tussen een hond en zijn baasje.

Overig werk

De wachter_winter