Sanne van Schoten

Sanne van Schoten (1986) woont samen met haar vriend, twee kinderen en drie katten aan het randje van Rotterdam. Ze heeft thuis een atelierruimte waar ze omringd door heel veel potten met potloden, penselen en planten aan haar verhalen schrijft en tekent. In de praktijk groeit zij meestal al vrij snel in haar proces uit haar werkkamer en is haar huis één groot atelier.

Uit haar pen en potlood komen gevoelige verhalen met een poëtisch karakter. Mensen en emoties zijn de belangrijkste thema’s in haar werk. Grote onderwerpen als troost, afscheid en mentaal welzijn, maakt ze bespreekbaar aan de hand van ontroerende, kleine dingen. Haar verhalen kunnen kinderen en ouders troost en herkenning bieden en een opening om gevoel te bespreken.

Sanne’s stijl is realistisch met hier en daar een beetje magie. Haar beelden zijn minimalistisch en verstillend. Zij werkt analoog en graag met inkt en potlood in combinatie met druktechnieken als mono- en linoprint.

Instagram: @tinytiger_tales

E-mail: sannevanschoten@hotmail.com

Rocco en de magische schelp

Rocco denkt veel aan papa en aan de magische schelp die zij op het strand hebben begraven. Zal Rocco de schelp nog terugvinden? Rocco en de magische schelp is een ontroerend verhaal over het koesteren van herinneren.

Brij

Brij is een prentenboek op rijm over zorgen en boosheid en het geven van troost en steun.

Een bolletje wol zit in je kop.
Het rolt daar alle kanten op.
Ik weet soms niet waarheen het gaat en zoek naar het einde van de draad.
Als het verstrikt raakt tot een wollige brij,
wil ik zo graag in jouw hoofdje erbij.
Om de knopen weg te halen
‘knip’, met een grote schaar.
Je zorgen verdwenen, kon ik dat maar.
Ik luister heel goed naar ieder woord dat je zegt.
Met een arm om je heen beloof ik: samen breien we het recht.

Het vertrek

Het vertrek is een verhaal over afscheid nemen en troost. Een kindje mist voor het slapen gaan één van haar ouders en vindt troost in herinneringen en dromen. 

Overig werk

De wachter_winter