Marieke van Leeuwen

Marieke is een illustrator die graag leert en experimenteert, zij woont in een huis in Haarlem, vol planten en katten. Voorafgaand aan de opleiding Beeldverhaal heeft Marieke zowel de opleiding Illustratie als Ergotherapie afgerond. Zij werkt al jaren met veel plezier als ergotherapeut in de acute psychiatrie, waar zij mensen ondersteunt bij het (weer) uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten.

Menselijk gedrag en psychologische thema’s hebben haar altijd gefascineerd. In haar illustraties creëert Marieke werelden waarin je troost vindt en even kunt ontsnappen. Ze maakt sfeervolle illustraties waarin natuur en dieren vaak een hoofdrol hebben. 

Marieke is dol op experimenteren met materiaal, en zoekt hierin altijd naar nieuwe combinaties. Zij gebruikt textuur, gelaagdheid en kleur om je mee te nemen in haar wereld. 

Instagram: @mariekecvanleeuwen

Email: mariekecvanleeuwen@gmail.com

De Wachter

Soms gebeurt er iets wat je niet begrijpt en waar je niets aan kunt doen, het verandert je hele wereld en je voelt je verloren. Je kunt ertegen vechten, maar vaak heeft dat geen zin. Dan kun je niets anders dan loslaten en afwachten. Wie dat durft, heeft kans iets nieuws te ontdekken en verder te groeien.

Strand

Een troostende strandwandeling op een dag vol wind. Kijken naar de schoonheid van de (kleine) dingen om je heen, waarna je met iets meer rust verder kunt.

Overig werk

De wachter_winter