Majken Enequist

Majken (Sneek 1987) is een Fries-Zweedse illustrator, gevestigd in Utrecht.  Ze maakt sfeervolle illustraties voor kinderen van 4 tot en met 100, die thema’s als eenzaamheid, mentaal welzijn en de zoektocht naar jezelf op een sprookjes achtige wijze verbeelden. Haar werk is opvallend door haar sterke kleurgebruik en dynamische composities. Majken laat zich inspireren door persoonlijke verhalen, mens en natuur, de Scandinavische cultuur, folkmuziek en psychologische thema’s als verbinding, eenzaamheid, en (mentaal) welzijn. 

Naast zelfstandig illustrator is Majken ook Kunst Coach voor startende illustratoren en kunst studenten. In 2011 studeerde zij af als docent beeldende kunst en vormgeving aan Academie Minerva en sindsdien ontwerpt ze geboortekaartjes, maakt ze muurschilderingen, en geeft ze creatieve workshops aan kinderen en volwassenen.

Majken werkt graag heel intuïtief, dit geeft haar werk een ongepolijst karakter. Tijdens de opleiding aan de Venster Academie heeft ze naast de kracht van schetsen en onderzoeken, het plezier in het schrijven herontdekt. Ze schrijft graag poëzie en korte verhalen.

Insta: @majken_enequist_art

Website: www.majkenenequist.com

email: info@majkenenequist.com

Hello, Goodbye 

Dit verhaal heeft speelt zich af in de nazomer aan een Utrechtse gracht en laat zich enkel in beeld vertellen.

Endlessly 

Een jeugdherinnering over een overweldigend gevoel van nietigheid.

Overig werk

De wachter_winter