Jettie Scholten

Jettie Scholten is een nederlandse illustrator met Engelse roots. Tegenwoordig werkt en woont ze in Nederland met man en twee kinderen. Na een jaartje kunstacademie in Engeland heeft ze een studie in International Management afgerond in Rotterdam en Münster. 

Eerst werkte ze jaren werkte als marketeer en graphic designer toen er iets begon te kriebelen. Ze vond haar oude liefde voor tekenen en illustreren weer terug. Tijdens de opleiding Beeldverhaal stortte ze zich een jaar lang op het illustreren en het vertellen van verhalen.

Ze zoekt de mysterieuze en sprookjesachtige elementen op in alledaagse situaties in deze wonderlijke wereld. Het liefst tekent en schrijft ze voor kinderen en probeert ze een gelaagd verhaal te creëeren. Je vindt in haar verhalen vaak contrasten, zoals groot en klein, dag en nacht, boven en onder. Een grote inspiratie bron zijn de nacht, de maan en de sterren zij komen dan ook vaak terug in het vrije werk.

Jettie is nog steeds leergierig en ze houdt ervan om te kliederen en te experimenteren. Haar schetsboeken staan dan ook vol met steeds andere schetsjes en ideeën. Ze werkt analoog en digitaal maar het liefst maakt ze een combi van de twee. “Dan heb ik “the best of both worlds”, precisie en reflectie in de digitale afwerking, spontaniteit, authenticiteit en structuur uit de analoge basis. 

Het werk van Jettie is kleurrijk, sprookjesachtig en decoratief.

Website:  jestermarketing.nl

Instagram: @jesterdesign

E-mail: jettie@jestermarketing.nl

Lonely

In dit kleine prentenboekje met een groot onderwerp onderzoekt een jongetje het verschil tussen eenzaamheid en alleen zijn.

Het Heksenkompas

Het Heksenkompas is een leesboek voor kinderen die houden van magie en mysterie. Nadat Klaasje bij haar oma in het grote roze huis moet gaan wonen,  probeert ze haar weg te vinden. Maar ze voelt zich niet thuis en wil eigenlijk alleen maar terug naar haar oude huis, haar huis. Vindt zij de weg weer terug naar huis?

Maximus en Milo

Al is Maximus klein van stuk, hij heeft grootse plannen. Zijn grote broer Milo vind hij maar suf. Zelf is hij oerslim, supersterk en mega-machtig. Maar is dat ook echt zo? Op een dag gebeurt er iets waardoor hij letterlijk uit zijn eigen kleine wereldje wordt getrokken en hij een nieuwe kijk op de wereld krijgt.

Overig werk

De wachter_winter