Irene de Kroon

Irene de Kroon (Utrecht, 1989) is illustrator, creatief ondernemer en tekenaar voor Stichting Tekenen voor Kinderen. Zij maakt verhalen – in tekst en beeld – waarin ieder kind zich gekend en erkent voelt omdat ze geloofd dat iedereen kan en mag zijn wie hij of zij is

Door iedereen een podium te geven – vanuit verschillende achtergronden, religie, gezondheid, etniciteit en gezinssituatie – draagt zij bij aan een wereld waarin we met elkaar het dialoog aangaan over lastige onderwerpen en waarin we in elkaar (leren) inleven. Inclusiviteit is voor haar heel belangrijk omdat ook zij uit een bijzonder gezinssituatie komt en nu ook zelf een bijzonder mooi gezin heeft. 

Irene maakt illustraties voor kinderen. In kinderverhalen, boeken en posters. En tijdens haar wekelijkse bezoek aan revalidatiecentrum De Hoogstraat en Ziekenhuis het Groene Hart namens Stichting Tekenen voor Kinderen. 

Website: www.irenedekroon.nl

Instagram: @illustratorirene

E-mail: irene@irenedekroon.nl

Naar de haaien

Amy en papa gaan een dagje naar de dierentuin. Voor deze ene keer mag Amy een knuffel uitzoeken in de shop. Papa wil rustig door de dierentuin lopen en naar de dieren kijken. Amy wil direct naar de shop. Hoe loopt deze dag af? Een verhaal over twee eigenwijze karakters met ieder hun eigen wil, omgaan met groeiende frustratie en naar elkaar luisteren om er samen uit te komen.

De schoolfotodag

De tweeling Eva en Quinn hebben een belangrijke dag vandaag: de schoolfotodag. Hun grote (half)zus Pip zit op een andere school en komt pas die avond weer thuis vanuit het huis van haar moeder. Als ze ook met een grote broer of zus op de foto mogen van de fotograaf begint de zoektocht: kunnen ze Pip op tijd vinden om samen op de foto te gaan? Een verhaal over onvoorwaardelijke broer- en zusliefde in een samengesteld gezin. 

Haar illustraties

Irene is gek op papier, structuren en inkt. Zij werkt dan ook het liefst met alledaagse materialen. Denk aan bubbelplastic, aluminiumfolie, bakpapier, confetti en kraftpapier. Van deze materialen maakt zij structuren die ze verwerkt in haar illustraties of maakt ze collage tekeningen mee. Daarnaast werkt zij graag met inkt op natuurlijke basis en (aquarel)potloden. Digitaal werkt ze in ProCreate en Photoshop.

De wachter_winter