Hilde Peters

Hilde Peters (Utrecht, 1983), studeerde aan de pabo en de kunstacademie. Zij is naast  illustrator ook docent beeldende vorming in het basisonderwijs. Midden in Utrecht woont ze met vriend en dochters in een houten huis aan het spoor, met een tuin vol scharrelende kippen. 

Haar verhalen zijn lichtvoetig en humoristisch, maar toch ook gevoelig en vertederend. Voor haar beeldverhalen laat Hilde zich graag inspireren door haar omgeving. Zij observeert het dagelijks leven en geeft er een eigen draai aan in haar illustraties. Zo creëert zij herkenbare situaties die nét even anders verlopen dan normaal. Vaak gaat het er in haar verhalen over hoe je je als kind verhoudt tot de wereld. 

In de grote platen kan de lezer steeds nieuwe details ontdekken. Hilde besteedt veel aandacht aan de continuïteit in de omgevingen van haar verhalen, zodat de wereld die zij schetst geloofwaardig is en je er als lezer in wordt meegenomen.Hilde gebruikt speelse en trefzekere lijnen in haar werk, waardoor er een dynamisch geheel ontstaat. Het plezier van het maken is er aan af te zien. 

E-mail: info@hildepeters.nl

Website: www.hildepeters.nl

Instagram: @hildesillustraties

Oh, Kipjes!

Als je ontzettend dol bent op de kippen in je tuin, en je hoort dat het gaat stormen… Dan laat je ze toch niet in hun koude hok slapen? Dan smokkel je ze mee naar binnen! Maar wel opletten dat papa het niet ontdekt. Waarom sluipt hij zelf eigenlijk zo onrustig door het huis?

‘Oh, Kipjes!’ is een verhaal over dierenliefde, stiekem doen en over dat dingen soms anders zijn dan je verwacht.

Markt

Het regent en je hebt geen zin, maar je moet mee met mama naar de markt. Zoveel geluid, de vis stinkt. Maar er is ook veel te zien, en je mag van alles proeven. Net als je het leuk begint te vinden, verdwijnt mama uit het zicht…Kan de markt helpen haar terug te vinden?

‘Markt’ is een ode aan de markt met al haar diversiteit aan geuren, kleuren, geluiden en vooral mensen.

Perpetuum Mobile of Play

Een tekening over de voortdurende beweging van het spel van twee zusjes, gekleed in hun lievelings onesies.

Overig werk

De wachter_winter