Coronamaatregelen

De pandemie heeft flexibiliteit van ons gevraagd, en soms het schakelen naar online lessen. Hoofddocente Ellen Vesters heeft bij de meeste cursussen het hoofddeel van de lessen nog gewoon live/ op locatie kunnen geven.

In principe gaan we altijd live/ fysiek, zolang het volgens de maatregelen kan. Er wordt daarnaast ook altijd een online optie aangeboden voor de personen die daar behoefte aan hebben – in de tijden dat het virus oplaait en mensen liever thuis blijven of geen QR code hebben. Zo kun je zelf de keuze maken of je vanuit huis of vanaf de locatie deelneemt.

Begin 2021 was er op locatie een mondkapjesplicht, eind 2021 was er een QR-check aan de deur en kon er binnen zonder mondkapje deelgenomen worden.

De persconferentie van 18 december 2021 maakt dat het even de vraag is wat er gaat gebeuren met betrekking tot de nieuwe cursussen. Wat wel zeker is, is dat Ellen Vesters een zeer ervaren en kundige online/ hybride docente is. Qua leskwaliteit doen haar online lessen niet onder voor de live lessen. Het sociale aspect is dan natuurlijk wel anders, al doet zij ook altijd erg haar best om ook dat zo soepel en vertrouwd mogelijk te laten verlopen.
(En er is dus altijd de intentie live te gaan, zodra het weer live kan)

Laten we samen duimen dat het er eind januari allemaal weer wat beter uitziet.

Hygiëne

Onze docenten zorgen voor een goede hygiëne. Materialen worden extra schoongemaakt en worden niet gedeeld.

We zorgen voor desinfecterende gel en desinfecterende doekjes. We vragen jullie om aan het begin van de les jullie handen goed te wassen en zelf oplettend te zijn met het aanraken van het gezicht.

Afstand

Op onze locatie bij het Hof van Cartesius kunnen we de anderhalve meter waarborgen. Tussen lesmomenten door wordt de ruimte gelucht. De docenten zullen zelf creatief omgaan met de afstand bij besprekingen en feedback.

Veiligheid staat voorop maar kwaliteit blijft.

Wanneer blijf je thuis?

Als je verkouden bent (hoesten, niezen, loopneus) en/of koorts hebt, dan blijf je thuis. Als je recent dichtbij iemand bent geweest die Corona blijkt te hebben dan blijf je ook thuis.
Je kunt altijd iemand in je plaats sturen.

Mondkapjes

Als je het zelf prettig vindt, mag je uiteraard een mondkapje dragen. Dit is echter niet verplicht. Hetzelfde geldt voor handschoentjes.

Catering

Zoals altijd krijg je bij onze workshops en cursussen koffie en thee. Lekkers wordt met momenten – tijdelijk – achterwege gelaten vanuit hygiënische overwegingen.
We zorgen voor persoonlijke glazen en de reisleiders zijn verantwoordelijk voor bijschenken van de dranken.

Bij een positieve diagnose

In het uitzonderlijke geval dat er Corona bij je is vastgesteld in de dagen na je contact met ons hopen we dat je ons hiervan op de hoogte brengt zodat wij de rest (anoniem) op de hoogte kunnen brengen. Zo kunnen we verdere verspreiding indammen.

Lockdown

We hopen dat het niet zover komt, maar in het geval van een lockdown gaan we digitaal door met de lessen. Dit laatste hebben we bij de vorige lockdowns ook succesvol gedaan.

Voor vragen kun je contact opnemen met Ellen Vesters, oprichtster van VENSTER, via ellen@vensteracademy.com.