Emily Haworth-Booth

Auteur & illustratrice
Trajecten: opleiding Beeldverhaal
Werk: www.emilyhaworthbooth.com
Contact: info@vensteracademy.com

Emily Haworth-Booths debuut als prentenboekmaakster ‘De koning die het donker verbood’ stond op de shortlist van negen prijzen, waaronder de Waterstones Children’s Book Prize, Little Rebels Award en Independent Bookshop Week Award, en op de longlist van de Kate Greenaway Medal for Illustration. Haar tweede prentenboek, ‘The Last Tree’, werd door The Bookseller omschreven als ‘een tot nadenken aansporende ecologische fabel’, door The Sunday Times gekozen als ‘One to Watch Out For’ en door de Guardian en Observer genoemd als kinderboek van de maand. In 2021 publiceerde Emily het geïllustreerde non-fictie boek voor kinderen en volwassenen, ‘PROTEST! How People Have Come Together to Change the World’, geschreven samen met haar zus Alice. Het is vertaald in verschillende talen, waaronder Koreaans en Japans.
Emily werkt momenteel aan een door de Arts Council England gefinancierde graphic novel en een roman voor volwassenen.
Als docent geeft Emily onder andere al meer dan tien jaar les in het tekenen van graphic novels aan de Royal Drawing School in London. Ook begeleidt ze als mentor opkomende schrijvers en illustratoren.
Emily was de winnaar van de Jonathan Cape/Observer Graphic Short Story Prize in 2013 en haar strips zijn gepubliceerd in The Inking Woman (Myriad, 2018), the Observer, Vogue, the Conversation, Draw the Line en Insider Art, en heeft een essay in de Thames & Hudson bloemlezing Ways of Drawing.
Emily heeft een MA in Children’s Book Illustration van Anglia Ruskin University en een BA in Engelse Literatuur van Cambridge University. Ze was eerder finalist voor Nivea Funny Women, Foyle Young Poet en Hawthornden Fellow en haar eerste poëziepamflet verschijnt in 2022.