Afstudeerexpositie Opleiding Beeldverhaal 22/23

24 januari 2024

Zoals genoemd op de site van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum

Talent in beeld

Verhalen vertellen in beeld: hoe doe je dat?
Dwaal langs de originele, persoonlijke illustraties en laat je inspireren door tien visuele storytellers.

Voor iedereen die een eigen prentenboek, graphic novel of getekend journalistiek verhaal wil maken, richtte illustrator Ellen Vesters in 2022 de Venster Academy op, met de opleiding Beeldverhaal.

Na intensief les te hebben gekregen van gerenommeerde schrijvers, illustratoren, coloristen, striptekenaars en vormgevers uit binnen- en buitenland, rondde de eerste lichting studenten eind 2023 deze verdiepende opleiding voor geïllustreerde verhalen af. Deze tentoonstelling toont het werk van: Majken Enequist, Monica Hajek, Irene de Kroon, Marieke van Leeuwen, Sylvia Thijssen, Hilde Peters, Jettie Scholten, Gitta Pardoel, Sanne van Schoten en Niek Schuil . Dwaal langs hun originele, persoonlijke illustraties en laat je inspireren door deze tien visuele storytellers.

Pak je kans om illustratoren te ontmoeten

De afstudeerexpositie zal tot de meivakantie op zondagmiddagen worden verrijkt met de aanwezigheid van de exposanten. Op deze dagen wordt er een korte familierondleiding georganiseerd, getiteld ‘Ontmoet de talenten’.
De aanwezigheid van de studenten op zondagen creëert een levendige en interactieve ervaring voor bezoekers. Het is de kans voor zowel de kleinere als de grotere bezoekers om inzicht te krijgen in de inspiratie, technieken en thema’s die deze nieuwe generatie verhalenmakers hebben verkend.
Kom je bij ons langs?

Je kunt ook een aparte afspraak met ons maken om met een eigen groepje bij ons langs te komen. We vertellen je dan iets over ons werk en hebben onze eindexamenboeken paraat, zodat je de kans hebt om deze van dichtbij te bekijken. Laat het even weten als je dat wilt!

Masterclasses

Tijdens de voorjaarsvakantie komen drie talentvolle illustratoren van Venster Academy naar het museum voor masterclasses. Doe mee en ontdek de illustrator in je!

Houd de website van het Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum in de gaten voor meer details. Reserveren voor de masterclasses is verplicht en kan vanaf 31 januari.

Online showcase

We delen de prachtige portfolio’s die onze studenten tentoonstellen ook graag op onze website. Op onze showcase pagina lees je meer over wie de afstudeerders zijn en kun je hun werk bewonderen.

agenda venster academy creatieve cursussen en illustratieopleidingen in utrecht
Vacature Raad van Wijzen voor Venster academie voor illustratie en narratief in utrecht